keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Anoreksia/Bulimia

Ajattelin pitää tälläisen erinlaisen postauksen pitkästä aikaan.
Olette varmasti ainakin jotkut lukenut tästä bulimia ja anoreksiasta.
Kerron tässä postauksesta hieman niistä tietoja ja muutamia videoita ja toivottavasti kommentoitte mitä tunteita tämä teksti ja videot herätti teistä.

Joskus anorexia voi tulla hyvin nuorena jopa kahdeksan vuotiaana kuten yllä olevassa videossa.
Katsotaan, että toiset on paljon kiinteämpiä kuin itse. Ja sitten menee peilin eteen ja tutkii omaa vartaloaan. Silloin kyseinen anorexia voi tulla kun tuntee olevansa elefantti tai pahempaa.
Aluksi voidaan, että puolitetaan mitä tulee normaalisti syötyä. Sitten kun sillälailla alkaa putoamaan muutamia kiloja, joten ajatellaan jos minä nyt vähän vähemmän syön niin putoaa paljon nopeammin paino. Tästä kaikki voi saada alun.

Bulimiaa yleensä on anoreksian yhteydessä, mutta voi sitä olla pelkästään. Bulimiassa hotkitaan ruokaa ja käydään oksentamassa. Kummassakin sairaudessa ihmiselle saattaa tulla mielenterveysongelmia.





8 kommenttia:

  1. http://vivas.fi/nuorten-tyttojen-kauheusihanteet-ovat-vaaristyneita-mainos-selittaa-miksi/

    VastaaPoista
  2. Onko sulla ihtellä jommastakummasta oma kohtaista kokemusta vai? :)

    VastaaPoista
  3. "Kummassakin sairaudessa ihmiselle saattaa tulla mielenterveysongelmia."

    Mulla kolahti tää kommentti korvaan, anoreksia ja bulimiahan itsessään ovat mielen sairauksia, joilla on fyysisiä seurauksia, eikä niin, että kyseessä olisi esim. syövän kaltainen fyysinen sairaus joka pitkittyessään voi vaikuttaa mielenterveyteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, mutta tarkoitin tuolla lauseella sitä, että siitä voi pahentua tuo itse mielenterveys... kyllä mä tiiän että niillä on jo joitain mielenterveysongelmia kun sairastuvat tähän.

      Poista
  4. Ois ollu kivempi ku oisit kirjottanut laajemmin ja pitemmästi, mitä oot ite mieltä, ootko nähnyt jollain ym :) mutta kamalaa katsottavaahan tuo on.. surullista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olisinkin pidemmästikin kirjoittanut muttei oikein tullut mitään mieleen niin en viitsinyt kauheasti samasta kohdasta jäädä selittelemään

      Poista
  5. On kyllä faktat hakusessa. Huhhuh. Bulimia ei todellakaan ole pelkästään sitä että hotkitaan ja oksennetaan. Ja tuo mielenterveysongelma-kohta kanssa. Harhaanjohtavaa tekstiä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!